Λάμπες Αυτοκινήτου

Ο φωτισμός στο αυτοκίνητο είναι σημαντικός, για την ορατότητα, την ασφάλεια, την ενημέρωση και την προειδοποίηση του οδηγού. Μέσα στα σώματα φωτισμού βρίσκουμε λάμπες, πολλών διαστάσεων και τύπων. Διακρίνονται κυρίως σε 12V και 24V.

Αναλυτικά στο "ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΜΑΓΓΑΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ"    θα βρείτε: 

                                Απλές (μικρές) Λάμπες


Αυτές υπάρχουν στο ταμπλό, στην κονσόλα, στα φλάς, στα μπρόστινα , στα πισινά φώτα, στις πλαφονιέρες, στα φώτα ομίχλης, όπισθεν, πινακίδας και στα φώτα όγκου. Το εύρος της κατανάλωσής τους είναι από 1W μέχρι 21W. Διακρίνονται ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι τεχνικοί τους δίνουν ονομασίες όπως ψείρες, ελίτσες, φουντουκάκια, καρυδάκια, σωληνωτές ή μακαρονωτές, ακάλυκες ή γυμνές κτλ.

 

 

  

 


        

                      Λάμπες Προβολέων

Αυτές οι λάμπες είναι οι μεγαλύτερες λάμπες στο αυτοκίνητο και τοποθετούνται μπροστά στους κύριους προβολείς και στα προβολάκια, αλλά και σε φάρους και σε φανούς εργασίας. Το εύρος της κατανάλωσης είναι από 27W μέχρι 130W. Τα τελευταία 20-25 περίπου χρόνια, κυριαρχούν οι λάμπες αλογόνου (halogen) που λόγω κατασκευής, πετυχαίνουν καλύτερη απόδοση με λιγότερα watt. Διακρίνονται σε R2, H1, H3, H4, H7, H8, H9, H10, H11, H12, HB1, HB3, HB4, 880, 881, 890, 893, 896.

 

 

  


 

 

                            Λάμπες LED


Το LED είναι μια όχι και τόσο νέα τεχνολογία, που σιγά-σιγά κατακτάει και το αυτοκίνητο, και κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις λάμπες πυρακτώσεως. Συνήθως οι κατασκευαστές οχημάτων, τοποθετούν τα LED στα φανάρια τους, χωρίς την δυνατότητα αλλαγής λάμπας αλλά ολόκληρου του φαναριού. Ανεξάρτητοι κατασκευαστές λάμπας φτιάχνουν όλες τις απλές κανονικές λάμπες, σε λάμπες LED. Έτσι υπάρχουν LED σε ελίτσες, ψείρες, ακάλυκες, και σωληνωτές, αλλά και φουντουκάκια και καρυδάκια. Τελευταία εμφανίζονται και οι μεγάλες λάμπες σε  LED όπως Η3, Η7 κτλ.

 

 

 Στο κατάστημα μας διατίθενται λάμπες από αναγνωρισμένες παγκοσμίως μάρκες όπως:

  • OSRAM 

   

                                                 

  • NARVA

  • TRIFA

 

Αναζήτηση

Προσφορές

1. Συναγερμός αυτοκινήτου από 100€
2. Service A/C αυτοκινήτου, μυκητοκτονίαση, τοποθέτηση αμπούλας φωσφόρου 
    Μόνο: 40€
 

Ενημέρωση

Σχετικά με Αυτοκίνητο...